Hänt

Vapen till USA:s armé desarmerade i natt
(2008-10-16) Natten till idag utförde en grupp fredsaktivister aktioner mot två vapenfabriker i Mellansverige och desarmerade vapen av typen som exporteras till USA:s armé. Läs mer »»

Plogbillar gripna för att ha hamrat på krigsradarkupol samt Test Range
(2008-06-26) Med var sin smideshammare började Ulla Røder och Per Herngren avrusta kupolen till en krigsradar samt delar av Microwaves test-anläggning i Mölndal. Läs mer »»

Plantera vinstockar och fikonträd på Saab Microwave
Inbjudan till civil olydnad, ickevåldsträning, bad & vandring i skön natur, Göteborg 4-9 augusti 2007. Läs mer »»

Påskplantering av vin- och fikonträd
På långfredagen 2006 greps sex Vin & Fikonträdsplanterare av polis efter att ha anlagt en trädgård på vapenfabriken Ericsson Microwaves område i Mölndal. Läs mer »»

Fyra veckors fängelse för trädplanteringsaktion
Idag föll domen mot de två svenskar som planterade vin- och fikonträd på kärnvapenanläggningen i Aldermaston den 4-5 augusti 2005. Läs mer »»

Rättegång i England för två svenskar för plantering av träd
Rättegången mot de två svenskarna, Martin Smedjeback och Per Herngren, som planterade vin- och fikonträd i engelsk kärnvapenfabrik den 5 augusti 2005, inleds tisdagen den 7:e februari 2006, vid Newbury Court i Storbritannien. Läs mer »»

Tankesmedja om ickevåld
Under våren 2006 nystartas en samtalsgrupp om ickevåld i Göteborg. Nya medlemmar välkomnas. Civil olydnad, djurrätt, solidaritet och befrielseteologi är några av diskussionsfrågorna. Läs mer »»

Ickevåldsträning och påskvandring
Välkommen att fira Påsk i den vapenlöse Jesus fotspår. Påskvandra och plantera vinstockar. Örebro-Karlskoga 8-16 april 2006. Läs mer »»

Hopp och Motstånd Festival
Välkommen till rättegång och Hopp & Motstånd festival 6-11 februari 2006 i Oxford. Läs mer »»

Lidande och civil olydnad
Maria Pia Lara, feminist och professor från Mexiko, föreläser om lidandet i motståndet. Lyssna via Billradion »»

Vapeninspektörer inför rätta igen
På onsdag den 7 september 2005 ska Göta Hovrätt ompröva domen mot de båda plogbillsaktivisterna Ulrika Hävre och Igge Olsson. Rättegången är förlagd till Linköping. Läs mer »»

Bok om dialogen mellan Plogbillsrörelsen och Bofors
Klaus Engell-Nielsen var en av deltagarna i den fyra år långa dialogen med Bofors. Nu har han skrivit en bok där han analyserar och utvärderar samtalen. Följ denna länk »»

Alternativa nobelpriset till plogbillskampanjen Trident Ploughshares
Trident Ploughshares är en internationell kampanj för att avrusta Storbritanniens kärnvapenbärande ubåtar (Trident). Denna kampanj har fått 2001 års Right Livelihood pris.
Läs mer »»

Miljöpris till Bröd Inte Bomber
Den 11 mars 2000 erhöll Plogbillsgruppen Bröd Inte Bomber, som hösten 1999 dömdes till ett års fängelse för att ha nedmonterat delar till det brittiska kärnvapensystemet Trident, Grön Ungdoms miljöpris 2000.
Läs mer »»

Anmälan av TV programmet ”Reportrarna”
TV-programmet Reportrarna som sändes den 19 jan 1999, kl 20.00 i TV2 anmäls till Granskningsnämnden. Enligt anmälan är programmet är både partiskt och osakligt.
Läs mer »»