Plogbillsrörelsen Hemsida | Plogbillsaktioner | Aktiv/Stöd | Nyheter | Arkiv | Länkar | English/Español

Nyheter

Tankesmedja om ickevåld, civil olydnad, djurrätt, solidaritet och befrielseteologi

Under våren 2006 nystartas ickevålds-samtalsgruppen. Deltagarna kom från djurrätts-, solidaritets-, ickevålds- och plogbillsgrupper. Nya medlemmar är välkomna! I höstas reflekterade gruppen över Annika Spalde och Pelle Strindlunds bok. Båda författarna är med i gruppen. Under våren är det öppet för förslag. Ett förslag är att reflektera över konkreta ickevåldsaktioner och djurrättsaktioner för att skicka tankar och synpunkter som ett direkt bidrag till dessa aktioner. Som en tankesmedja alltså. På vilket sätt motverkar eller stärker vi våra egna aktioner? Vi behöver dina funderingar!

Gruppen samtalar om bl a kristendom men du behöver inte vara kristen för att delta.

Vinterns schema

Fredag 27 januari Kl 10-11:30

Proaktivt motstånd – en ny innovation? Om Fin & fikonträdplanteringen i England, (Per H) Läs mer här!

Följande fredagsträffar är kl 13-14:30. För de som vill startar vi med lunch kl 11:30 (vegan och vegetariskt alternativ finns).

17 februari
3 mars
31 mars Reflektion plus utvärdering och planering av framtida reflektioner

Plats
Hammarkullens kyrka, Göteborg. Spårvagn 4, 8, 9 till Hammarkullen. Gå förbi affärerna och nerför trappan vid badet, två minuters gångväg. Där ligger kyrkan.

För frågor
per.abrahamsson@helamanniskan.org

Arrangörer
Hela Människan, Fikonträdet – motståndskommunitet i Hammarkullen, Kristna Freds Göteborg, Hammarkullens Kyrka, Tomaskyrkan, Rosa Huset


Farwell to Arms

Sidans topp