Bild på grupen/länk till hemsidan    

kärnvapenmakternas hyckleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bildlänk till Svärd till Plogbillar bröd inte bomber / press / kärnvapenmakternas hyckleri

 

 


Bildlänk till hemsidan

    Insändare av Annika Spalde, direkt från fängelset under den pågående rättegången

Kärnvapenmakternas hyckleri

Krig pågår i Europa. Storbritannien är med och bombar ett annat land. Det är inte självförsvar. Det är inte sanktionerat av FN. Det är ett beslut Nato har tagit, på tvivelaktiga grunder.

Nato är en kärnvapenpakt. Nato, med USA i ledningen, utvecklar nya kärnvapen och vägrar ge upp "rätten" att använda kärnvapen först i en konflikt. Bill Clinton pratar om vikten att lära ungdomar att lösa konflikter utan våld. Samtidigt bombar han Serbien och ber om fler miljarder till militären.

I denna värld står vi åtalade för vår avsikt att avrusta en kärnvapenubåt. Vårt budskap om ickevåld krockar med stormakternas önskan om makt och dominans. Kärnvapnen är deras kraftigaste maktvapen. De ger de inte upp i första taget. Trots att de logiska argumenten för att behålla kärnvapen i dagens värld är mycket få, om de ens finns. "Nej, vi kan inte nedrusta", säger den brittiska regeringen. "Då skulle vi inte kunna behålla vår avskräckningspolicy." Nej, just det. Hyckleriet är stort när man samtidigt klandrar Indien och Pakistan för att tro att kärnvapen skulle kunna öka deras säkerhet.

I denna hyckleriets era ställs vi inför rätta. Man vill döma oss för försök till "skadegörelse av egendom". Man vill inte prata om den skadegörelse av egendom, och LIV, som kärnvapnen förr eller senare kommer att orsaka.

Vi vill prata om ansvar. Om att vår lydnad gentemot myndigheter kan bli kriminell när dessa förbereder för massmord. Om alla människors rätt att leva.

Just nu pågår rättegången, The Queen v Spalde, Sternfeldt & Vinthagen. Medan England bombar på Balkan.

Annika Spalde
Plogbillsgruppen Bröd Inte Bomber
Her Majesty's Prison Styal


Annika Spalde BE8940
HMP Styal
Wilmslow
Cheshire
SK9 4HR
ENGLAND
Svensk kontakt: Johan Jaatinen 031-51 23 53


Till toppen av sidan