Bild på grupen/länk till hemsidan    

plogbillar laddar upp inför rättegång

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bildlänk till Svärd till Plogbillar bröd inte bomber / press / plogbillar laddar upp inför rättegång

 

 


Bildlänk till hemsidan

    Pressmeddelande 1999-10-11 Plogbillsstödgruppen Brödet Jäser


Plogbillar laddar upp inför rättegång

Den 13 oktober ställs Annika Spalde och Stellan Vinthagen i Plogbillsgruppen Bröd Inte Bomber inför rätta i Preston, England. Den tredje plogbillen som deltog i avrustningsaktionen, Ann-Britt Sternfeldt, stannar hemma i Sverige på grund av sjukdom.

Spalde och Vinthagen står åtalade för Conspiracy to Commit Criminal Damage, efter att symboliskt ha nedmonterat delar till det brittiska kärnvapensystemet Trident. I den tidigare rättegången, som hölls i maj, ville delar av juryn förklara kärnvapen olagliga, varför ingen dom kunde fällas.

- Jag tror att domaren kommer att ha läst på mer, och då har han förhoppningsvis insett att han måste ha bättre argument än att den brittiska regeringen är ofelbar. I förra rättegången kom han flera gånger tillbaka till att "Her Majesty's Government" helt enkelt inte kan agera
brottsligt, säger Annika Spalde.

Under helgen har plogbillarna anordnat en reträtt i staden för rättegången, Preston, där de lokala medierna visat stort intresse inför rättegången. Reträtten, där plogbillar från sju olika nationaliteter deltog, avslutades igår kväll på en pub med tal av de svenska plogbillarna, folkmusik och cirkuskonster. Plogbillarna bor hos en före detta borgmästare i Preston, som stödjer deras aktion.


För mer information


- Svensk kontakt -
Johan Jaatinen 031-97 19 70

- Brittisk kontakt -
Per Herngren, Annika Spalde, Stellan Vinthagen 0044-403-61 58 94

- E-post -
brod.inte.bomber@goteborg.utfors.se



 

Till toppen av sidan