Bild på grupen/länk till hemsidan    

In och utsmugglat manus ges ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bildlänk till Svärd till Plogbillar bröd inte bomber / press / In och utsmugglat manus ges ut

 

 


Bildlänk till hemsidan

    Pressmeddelande från Plogbillsstödgruppen Brödet Jäser 1999 06 30

In och utsmugglat manus ges ut 30 juni
presskonferens 29/6 på Polishuset, Stockholm

Per Herngren stödperson i Plogbillsgruppen Bröd inte Bomber lyckades efter tre försök smuggla in ett första utkast till sin bok till de tre svenska plogbillsfångarna. Annika Spalde, Ann-Britt Sternfeldt och Stellan Vinthagen som satt sex månader i engelskt fängelse, hjälpte honom att göra upp med farliga tendenser inom den egna plogbillsrörelsen. Den starkt självkritiska boken civil olydnad - en dialog ges ut 30 juni. Dagen innan utgivning, tisdag den 29 juni, arrangerar bokförlaget en presskonferens.

- Pers bok är nödvändig, menar Stellan Vinthagen som från sin cell delade med sig av sina erfarenheter. Plogbillsrörelsen har liksom arbetsplatser och ideella föreningar problem med sexism, mobbing och odemokratiska metoder. Men genom att uppmärksamma dessa allvarliga problem så vill vi lyfta fram och hantera dem hos oss och andra. En rörelse som inte gör upp med egna destruktiva och odemokratiska tendenser stagnerar och blir till slut ett hot mot det som den egentligen kämpar för.

Per Herngren har tidigare gett ut flera böcker om civil olydnad och ickevåld på svenska, engelska och polska.

Förlagets presskonferens hålls kl 11:00 29/6 på stora Polishuset i Stockholm, Restaurang Billingehus, Bergsgatan 52, inne på gården. Lindelöws bokförlag bjuder på tilltugg och dryck.

Per Herngren kan nås på 031-330 94 26 eller mobil 0739-13 54 31 Högupplösande bilder på boken och författaren finns på http://www.plowshares.se/per.herngren/

 

Till toppen av sidan