Bild på grupen/länk till hemsidan    

Över 1000 stödbrev till häktade plogbillar i England

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bildlänk till Svärd till Plogbillar bröd inte bomber / press / Över 1000 stödbrev till häktade plogbillar i England

 


Bildlänk till hemsidan

    Pressmeddelande från plogbillsstödgruppen Brödet Jäser 28 mars 1999

Över 1000 stödbrev till häktade plogbillar i England
Ny häktningsförhandling på måndag

PÅ MÅNDAG 20 MARS hålls i Preston Crown court i England en förhandling om fortsatt häktning för Plogbillsgruppen Bröd inte Bomber som i september förra året ickevåldsligt nedmonterade delar till ett kärnvapenvarv. Samtidigt växer stödet för gruppen och allt fler engagerar sig i strävan för avrustning av de brittiska kärnvapenubåtarna.

I TVÅ RAPPORTER SOM PUBLICERAS IDAG på Internet (http://www.plowshares.se/bnb/engage) berättas om engagemanget som väckts kring gruppen i Sverige och England i samband med deras över fyra månader långa häktestid. Stellan Vinthagen, som skrivit den ena och själv fått över 500 stödbrev, skriver i ett brev från England om den fortsatta avrustningen och engagemanget kring gruppen:

- Att göra en ny aktion känns som ett riktigt steg framåt. Denna gång är vi inte bara tre i Barrow utan ett tjugotal personer - avrustningen fortsätter och vi skall inbjuda arbetarna att ta sitt ansvar och förhindra brott mot mänskligheten. Den lilla plogbillsrörelsen kan inte göra mycket utan stöd från fackföreningar, kyrkor och andra folkrörelser. Kampen är lång och seg men jag kan inte se något alternativ. Jag måste fortsätta. Jag vill inte leva utan hopp om en förändring. De fattiga kräver av oss att vi tar vårt ansvar. Som Dan Berrigan, en av grundarna av plogbillsrörelsen, sa: "Vårt brott heter ansvar".

PLOGBILLSGRUPPEN BRÖD INTE BOMBER bestående av Annika Spalde, sjuksköterska, Ann-Britt Sternfeldt, skribent och Stellan Vinthagen, forskare, fortsatte genom en ny öppen ickevåldsaktion 21 mars arbetet för att nedmontera de brittiska kärnvapnen vilket innebar att plogbillarna återigen häktades. Det är möjligt att domaren på måndag beslutar att kvarhålla plogbillarna i häkte fram till rättegången i Preston 4 maj

 

Till toppen av sidan