Bild på grupen/länk till hemsidan    

Plogbillar i förberedande förhandling

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bildlänk till Svärd till Plogbillar bröd inte bomber / press / Plogbillar i förberedande förhandling

 


Bildlänk till hemsidan

    Pressmeddelande från plogbillsstödgruppen Brödet Jäser 11 december 1998

Plogbillar i förberedande förhandling i Preston, England idag

Idag hålls för första gången häktningsförhandlingar i en s.k. "Crown Court" i Preston, England, mot de tre svenska plogbillsaktivister, Annika Spalde,  sjuksköterska, Ann-Britt Sternfeldt, f.d. ledamot i kommunfullmäktige och Stellan Vinthagen, forskare, som nu suttit häktade i snart tre månader.  

Plogbillarna började den 13 september 1998 montera ned utrustning  som används för att tillverka de brittiska kärnvapenubåtarna Trident. Detta har medfört att de åtalas för “conspiracy to commit criminal damage”. Ett åtal som kan ge upp till tio år i fängelse.  
-Jag hade inte vågat riskera fängelse om jag inte hade stöd från de andra i gruppen. Och vi som grupp hade inte kunnat göra det om vi inte haft stöd från människor runt omkring, säger Annika Spalde i en predikan hon skrivit från fängelset.  

Häktningsförhandlingen i dag är en s.k. "plea hearing" där svenskarna för första gången får förklara sig skyldiga eller oskyldiga på åklagarens åtal. I samband med förhandlingen kommer datum för rättegången för första gången  att presenteras.  

I anslutning till förhandlingen arrangeras en vaka utanför rätten av den engelska stödgruppen. De kommer att dela ut flygblad mellan klockan 10 och 12 för att väcka uppmärksamhet kring gruppen. I Preston har en lokal fackföreningsgrupp "The Lancashire Association of Trade Union Councils" startat en kampanj för Plogbillsgruppen Bröd inte Bomber.  

Slut på pressmeddelande 

 

Till toppen av sidan