Bild på grupen/länk till hemsidan    

Svenska plogbillar planerar stödaktion i England

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bildlänk till Svärd till Plogbillar bröd inte bomber / press / Svenska plogbillar planerar stödaktion i England

 


Bildlänk till hemsidan

    Pressmeddelande plogbillsstödgruppen Brödet Jäser torsdag 12 november 1998

Svenska plogbillar planerar stödaktion i England 

På lördag den 14 november åker en grupp svenskar på en aktionsresa till Liverpool, England för att visa sitt stöd till de tre svenska plogbillsaktivister, Annika Spalde, Ann-Britt Sternfeldt och Stellan Vinthagen som ingår i Plogbillsgruppen Bröd inte Bomber och har suttit häktade i drygt åtta veckor.  

Svenskarna som reser till Liverpool kommer att tillsammans med engelska fredsarbetare genomföra ickevåldsaktioner vid det varv där Bröd inte Bomber symboliskt monterade ner en maskin som används i tillverkningen av kärnvapenubåten Trident.  

Rolf Lindahl är en av de som ska åka med på aktionsresan. ”Jag utmanas och inspireras av deras aktion och känner att jag vill visa mitt stöd. Alla behöver vi bidra med det vi kan om kärnvapnen någon gång ska kunna avrustas.”  

Svenskarna kommer att stanna i England i en vecka. Resan inleds med en träning i ickevåld och civil olydnad. ”Det är viktigt att vara väl förberedd så att stödaktionerna kan genomföras noggrant och lugnt”, menar Pelle Strindlund som håller i ickevåldsträningen

 

Till toppen av sidan