Bild på grupen/länk till hemsidan    

Brittisk stjärnadvokat biträder svenska plogbillar

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bildlänk till Svärd till Plogbillar bröd inte bomber / press / Brittisk stjärnadvokat biträder svenska plogbillar

 


Bildlänk till hemsidan

    Pressmeddelande plogbillsstödgruppen Brödet Jäser torsdag 7 november 1998

Brittisk stjärnadvokat biträder svenska plogbillar! 

Den brittiska stjärnadvokaten Gareth Peirce har nyligen åtagit sig att bistå de tre fängslade svenskarna i Plogbillsgruppen Bröd inte Bomber inför den kommande rättegången. 

Gareth Peirce är "den mest kända advokaten i landet" säger Stephen Hancock, redaktör för tidningen Peace News och medlem i den engelska stödgruppen för svenskarna. 

Gareth Peirce innehade huvudrollen som advokat i frigivandet av "The Guilford four" som efter 15 år i fängelse, dömda för IRA terrorism, förklarades oskyldiga. En rättsprocess som skakade hela Storbritannien och som finns skildrad i filmen "I faderns namn". Hon var även advokat för den engelsk-svenska plogbillsgruppen "Seeds of Hope" som 1996 sensationellt frigavs efter att ha avrustat ett brittiskt militärplan på väg att exporteras till Indonesien. 

Gareth Peirce säger att hon är "ärad" över att ha blivit tillfrågad av gruppen om att åta sig fallet. "Det är verkligen en förmån att få handla för människor med starka principer, integritet och mod, och de är utan tvivel sådana människor." 

Att skydda liv är motsatsen till kriminalitet! 

"Deras syfte är utan tvivel att försöka hindra att liv riskeras – det är motsatsen till ett brott!" säger Gareth Peirce och fortsätter "Om det inte är det så borde det åtminstone vara det! Jag hoppas att på alla nivåer, antingen moralisk, faktisk eller legal, en domstol ska ta i beaktande att människor som försöker rädda liv inte ska betecknas som kriminella."  

Gareth Peirce, som redan har träffat två av de tre fängslade svenskarna, Annika Spalde och Ann-Britt Sternfeldt, tycker att de klarar sig bra i fängelset. "De är tillfreds med sig själva…de är medvetna människor som finner egen råd och de klarar sig bra." 

Rättegången beräknas äga rum i början av 1999. De tre svenskarna som ingår i Plogbillsgruppen Bröd inte Bomber är sedan 13 september häktade efter sin ickevåldsliga nedmontering av delar till maskiner på det militära varv där kärnvapenubåten Trident byggs. Deras aktion utfördes i nära anslutning till den nu pågående internationella kampanj som syftar till att ickevåldsligt avrusta de brittiska kärnvapnen fram till år 2000. 

Slut på pressmeddelande 

Adresser och mer information 
******************************************* 
BRITTISK MEDIAKONTAKT 
Vill ni ha göra en intervju eller boka tid för ett besök? 
I England finns en stödgrupp som varit med under aktionen och 
häktningsförhandlingarna. 
Kontakta dem! Tala med Craig, tel 009 44 - (0)403 61 58 94 

MEDIAKONTAKT SVERIGE 
Rolf Lindahl 031- 711 03 16 

GARETH PEIRCE'S KONTOR 
009 44 (0)171-911 01 66

 

Till toppen av sidan