Bild på grupen/länk till hemsidan    

Kristna Fredsrörelsen stödjer plogbillsaktion

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bildlänk till Svärd till Plogbillar bröd inte bomber / press / Kristna Fredsrörelsen stödjer plogbillsaktion!

 

 


Bildlänk till hemsidan

    Pressmeddelande plogbillsstödgruppen Brödet Jäser torsdag 6 oktober 1998

Kristna Fredsrörelsen stödjer plogbillsaktion!  

Vid sitt årsmöte i helgen uttalade Kristna Freds sitt stöd till Plogbillsgruppen Bröd inte Bomber som sedan 13 september sitter häktade i England för en plogbillsaktion mot varvsanläggningen där kärnvapenubåten Trident byggs.  

Som första grupp i den pågående internationella avrustningskampanjen mot brittiska kärnvapen lyckades Plogbillsgruppen Bröd inte Bomber nedmontera delar till maskiner på det militära varvet. De kommer nu att kvarhållas i brittiskt fängelse i väntan på rättegången i början av 1999.  
- Kristna Freds stöd ger, så som en av Sveriges största fredsföreningar, ett rejält erkännande för den viktiga och utmanande insats för en kärnvapenfri värld som Plogbillsgruppen Bröd inte Bomber utfört säger Rolf Lindahl, medlem i stödguppen "Brödet Jäser".  

  

Uttalande från Kristna Fredsrörelsens årsmöte  
samlat i Arboga den 2-4 oktober 1998  

Med anledning av plogbillssaktionen i England den 13 september 1998 mot en kärnvapenbestyckad Tridentubåt, vill Kristna Fredsrörelsens årsmöte i Arboga uttala följande:  

I en värld där miljoner människor varje år dör av svält och undernäring utgör den militära upprustningen en skrämmande felprioritering. Denna upprustning är mer än ett hot mot mänskligheten, den är också ett brott mot själva livet.  

I Sverige är vi inte fria från ansvar för detta. Tvärtom är vi som ett av världens rika länder med stor vapenexport och höga rustningskostnader i högsta grad medansvariga.   

Även som enskilda individer har vi ett ansvar för vår omvärld, för den skapelse som Gud har gett oss att förvalta. Varje människas handlingar bär i sig frukten till förändring medan passivitet innebär fruktan för förändring. Plogbillsgruppens aktion är en av flera vägar att protestera mot rustningsvansinnet.  

Plogbillsrörelsens ickevåldsliga avrustningsaktioner ger hopp om att förändring är möjlig och förtjänar därmed vår allra största respekt. Vi tackar Plogbillsgruppen “Bröd inte Bomber - avrustar för global rättvisa“ för den inspiration de givit genom sin aktion.  

Arboga den 4 oktober 1998  

Slut på pressmeddelande

 

Till toppen av sidan