Bild på grupen/länk till hemsidan    

om sajten

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bildlänk till Svärd till Plogbillar bröd inte bomber / om sajten

 

 


Bildlänk till hemsidan

    Hej, och välkommen till sajten för Plogbillsgruppen Bröd inte Bomber - Avrustar Trident för global rättvisa. Här har vi skrivit en del om vilka vi är och vad vi vill med plogbillsaktionen som vi genomförde hösten 1998 i Skottland. Vi nemonterade dels symboliskt och dels konkret delar till ett militärt varv där den s.k. Trident, en kärnvapenubåt byggs. Vi gör aktionen i solidaritet med de fattiga och förtryckta, framförallt i tredje världen. Människor dör av svält och fattigdom samtidigt som vi lägger miljarder och åter miljarder kronor på massförstörelsevapen. Vi vill med denna aktion påbörja undanröjandet av ett avgörande hinder för de fattigas och förtrycktas upprättelse och frigörelse - militarismen.

Navigeringsinformation
Via startsidan kan du nå alla huvudsidor på webbplatsen. Om du går in på några av undersidorna så kan du alltid klicka dig uppåt i "hierarkin" via länkarna här ovan till vänster. På så sätt vet du alltid var någonstans du befinner dig i webbplatsen och kan alltid ta dig tillbaka där du började.

På sidan plogbillsgruppen kan du läsa mer om vilka vi är, hur gruppen bildades och hur vi har förberett oss inför aktionen. Dessutom förklarar vi här mer utförligt vad vi vill med avrustningsaktionen i ett gemensamt samt i personliga uttalanden. 

trident 2000 kan du läsa om den internationella plogbillskampanj mot Tridentsystemet i Skottland, Storbritanniens kärnvapenarsenal, som sedan våren 1998 pågår för fullt. Kampanjen samlar än så länge ett hundratal aktivister från flera länder och kommer att pågå till år 2000 - om inte Storbritanniens regering avrustat ubåtarna själva innan dess vill säga. 

Om du klickar på plogbillsrörelsen så kan du läsa en text som kortfattat beskriver plogbillsrörelsen, vilket budskapet är och hur man arbetar inom rörelsen. 

Under pressmeddelanden kan du läsa de senaste nyheterna och pressmeddelandena om Plogbillsgruppen Bröd inte Bomber.

Om du bläddrar dig iväg till fängelsebrev kan du läsa personliga reflektioner direkt från fängelset av de numera fängslade aktivisterna och dessutom läsa om det stödarbete som görs utanför murarna.

Sidan artikelnytt innehåller artiklar och andra texter skrivna av Bröd inte Bomber samt nyhetsnotiser om evenemang kring gruppen.

På sidan kontakt finner du alla adresser till gruppen samt personer som hjälper till på ett eller annat sätt. Här finns också en hel del idéer om hur du själv skulle kunna stödja och hjälpa till i arbetet som bedrivs. 

Slutligen kan du på sidan som heter länkar fördjupa dig själv i frågor som relaterar till plogbillsrörelsen eller studera hemsidor till organisationer och ämnen som anknyter till aktionen. 

Nytt på sajten är radionstationen "Billradion" som startades i april och som innehåller flera djuplodande intervjuer med plogbillarna. Med anledning av rättegången finns nu även en avdelning om det som utspelar sig i Prestons Crown Court.

Vi rekommenderar även att tittar på de engelska sidorna, om du är särskilt intresserad av rättegången - där finns många utförliga rapporter innifrån rättssalen.

Tack för besöket!

 


Dessa sidor är gjorda av Rolf Lindahl för 
Plogbillsgruppen Bröd inte Bomber

 

Till toppen av sidan