Bild på grupen/länk till hemsidan    

nyår

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bildlänk till Svärd till Plogbillar bröd inte bomber / fängelsebrev / stellan / nyår

 

 


Bildlänk till hemsidan

    Nyår i gammalt viktorianskt fänglse

I fängelset blir det normala absurdt och det absurda normalt. Då jag inte hade fått tag i ett nytt batteri till min klocka fick jag använda min radio till att förstå hur mycket klockan var. Eftersom England är en timme efter Sverige och jag ville tänka på mina älskade när de tänkte på mig, så försökte jag skåla med dem från min cell med min apelsinjos klockan 23 engelsk tid. Men det var ett elände att få en exakt tidsangivelse trots att jag rattade mellan de olika kanalerna. Någon minut efter 23 lyfte jag dock i ensamheten i min cell min plastmugg med jos och utbringade en skål för det nya året och koncentererade mina telepatiska krafter på familjen i Göteborg.

Det hade under ett par dagar gått ett rykte om att man skulle få en öl till nyår av fängelset men det var naturligvis en vandringshistoria som mycket annat. De som ville ha sig en fylla fick betala för det på den svarta marknaden. När sedan klockan slog 24 gick det inte att ta miste på tiden för precis alla började slå och sparka på sina celldörrar. Ett enormt oväsende utbröt och fungerade som fängelsets absurda form för nyårsfyrverkeri - en passande blandning av vansinnig glädje och vrede uppenbarade sig. Mina tankar gick ofelbart till den fånge som skrivit in sin fängelsekarriär på min kudde. De olika fängelsernas namn stod efter årtalen. Den långa listan började 1978, då jag var fjorton år gammal och fortsatte oavbrutet fram till idag…

Ännu ett år av absurd normalitet hade passerat för honom. För mig var det första nyåret i fängelse men antagligen inte sista. Antagligen var det inte heller det sista för honom.

 

Till toppen av sidan