Bild på grupen/länk till hemsidan    

skärstorsdagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bildlänk till Svärd till Plogbillar bröd inte bomber / fängelsebrev / annika / skärstorsdagen

 

 


Bildlänk till hemsidan

    Eftermiddagssolen skiner och lyser upp halva cellen med sitt ljus. Det är en varm vårdag. Jag har skjutit upp fönstret så mycket det går, ungefär en halvmeter, och det märks knappt. Fåglarna kvittrar. Jag njuter av våren, även om det också är smärtsamt att inte kunna gå ut. Jag är mer medveten om utsidan nu än i vintras; vädret, värmen, fåglarna, vad man skulle kunna göra om man var fri.

Mitt kylskåp fungerar sämre nu när det är varmare. Jag ställer min lilla burk med mjölk mellan fönstren och gallret, så som de flesta här gör. I vintras var det perfekt, men nu är mjölken inte så fräsch när det är dags för kvällsteet.

Vi är inlåsta idag, från 11.30 och framåt p.g.a. brist på personal. Avdelningen är tyst. Då och då går en vakt i korridoren. Nycklarna skramlar vid varje steg.

Det är skärtorsdag. Jag har fått två påskkort och en gul påskfjäder som jag satt upp på väggen. För första gången på flera år kommer jag inte att gå till mässan i kväll, mässan då vi minns Jesu sista måltid med sina vänner. Och i morgon blir det ingen korsvägsandakt. Men Gud lider här och nu, med de människor som lider, och i fängelse finns det gott om lidande människor. Det är en bra plats att vara på en långfredag. "Det som är svagt i världen utvalde Gud för att låta det starka stå där med skam, och det som världen ser ner på, det som ringaktas, ja, som inte finns till, just det utvalde Gud…" (1 Kor 1:27-28)

Annika

 

Till toppen av sidan